Президентът на Русия Владимир Путин смята, че от това какъв ще е

...
Президентът на Русия Владимир Путин смята, че от това какъв ще е
Коментари Харесай

Путин: От следващия парламент в Кишинев зависят отношенията между Русия и Молдова

Президентът на Русия Владимир Путин смята, че от това какъв ще е новият състав на парламента в Молдова зависи значително развиването на връзките с тази страна, съобщи ТАСС, представен от Българска телеграфна агенция.

Путин направи изказването си на среща с президента на Молдова Игор Додон.  

" У нас 65 % от популацията считат Русия за другарска страна и се надяваме, че мнението на хората отчетливо и ясно ще проличи в идващия парламент ", съобщи Додон.

Държавният глава акцентира, че президентската институция няма да взе участие в предизборната акция за вота на 24 февруари и оставя на партиите да се борят за парламентарни мандати.

Додон благодари на Путин за " поредната позиция на Руската федерация за признание на суверенитета и териториалната целокупност на Република Молдова ".

Според молдовския президент, той има добър разговор с управлението на Приднестровието. Уреждането на проблемите в Приднестровието би трябвало да става при опазване на суверенитета и териториалната целокупност на Молдова, написа Додон във Facebook след диалозите си с съветският президент Путин, заяви ТАСС.

Додон благодари на Путин и за съдействието в интернационалните организации и подсети, че Молдова е получила статут на наблюдаващ в Евразийския стопански съюз. В съветската столица Додон посочи, че Молдова деликатно следи протичащото се и в границите на Общността на самостоятелните страни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР